Activiteiten / Ere certificaten uitgereikt

Ere certificaten voor de Algemene Ledententoonstelling “Oranjerie planten getekend”

Voor het eerst dit jaar hebben alle deelnemers aan de Algemene Ledententoonstelling een certificaat van deelname ontvangen als aandenken.

Daarnaast zijn drie ere certificaten uitgereikt als extra stimulans en erkenning van de uitmuntende kwaliteit van het werk dat onze leden afleveren. Deze certificaten zijn voor originaliteit, beste nieuwkomer en beste botanische werk.

Beste nieuwkomer
Het certificaat voor beste nieuwkomer wordt uitgereikt aan een deelnemer die nog maar kort meedoet aan onze tentoonstellingen, een lid wat relatief recent aspirant lid is geworden en maximaal aan drie Ledententoonstellingen heeft meegedaan.
Deze prijs is uitgereikt aan Angelique Krijnen voor “de Koraalstruik” vanwege de heldere kleuren en vele details. De afgebeelde plant springt van het papier en is daarmee een echte eyecatcher.

De Originaliteitsprijs
De originaliteitsprijs wordt uitgereikt voor het werk dat vernieuwing brengt binnen de botanische kunst in Nederland. We hebben hier gekozen voor de citrus aurantium van Hendrik-Jan Geerars vanwege zijn bijzondere materiaal gebruik (acrylinkt) en de levendigheid die dit brengt in zijn werk. Ook de compositie vonden we erg geslaagd.

Beste Botanische werk
Tot slot de categorie beste botanische werk. Het certificaat in deze categorie gaat uit naar het werk dat opvalt binnen de tentoonstelling, ondanks de hoge kwaliteit van alle aanwezige werken. Een werk dat bezoekers bij blijft vanwege de bijzondere compositie en het kleurgebruik, eentje die eruit springt.
Hier vonden we de keuze het moeilijkste, want er zijn vele prachtige werken. Desondanks waren we unaniem van mening dat Budha’s Hand van Mari Sawhill dit jaar het certificaat voor beste botanische werk verdient.

Van harte gefeliciteerd Angelique Krijnen, Hendrik-Jan Geerars en Mari Sawhill!

Werk van Hendrik-Jan Geerars: ‘Citrus Bergamia’.


© 2021 Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland.

Adres secretariaat: Grijpenstijnhof 50, 2665 XN Bleiswijk
E-mail: info@botanischkunstenaarsnederland.nl
KvK nr: 28110211