Skip to main content

Portfolio’s / Esmée Winkel

Klik op beelden voor vergroting

Media
Aquarel, grafiet en inkt

Werkbeschrijving
De bijzondere wereld der planten inspireert Esmée Winkel in haar werk. Zoveel planten vertellen een intrigerend verhaal, van een bloem die mooie herinneringen brengt, een zeldzame orchidee in een ongeschonden tropisch bos, tot planten die van belang zijn voor de overleving van de mens. Met haar botanische kunstwerken streeft Esmée ernaar het verhaal van deze planten weer te geven, en hun schoonheid, splendeur en enorme variatie aan vorm en kleur te vangen op papier.

Onderscheidingen
De botanische kunstwerken van Esmée hebben internationaal meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder gouden medailles van de Royal Horticultural Society 2013, 2016, 2018, de Jill Smythies Award van The Linnean Society of London, de Botanical Illustrator Award van de American Society of Botanical Artists, en in 2021 ontving haar werk de eerste prijs tijdens de Margaret Flockton Exhibition, Royal Botanic Gardens Sydney, Australië.

Haar werk is opgenomen in de permanente collecties van Naturalis Biodiversity Center, Hortus botanicus Leiden, Hunt Institute for Botanical Documentation Pittsburgh, New York State Museum, RHS Lindley Library en in verscheidene privé collecties.

Boek: de Hyacintorchis
Esmée Winkel schreef een boek over het schilderen van een nieuwe orchideeënsoort in Nederland: de Hyacintorchis. Meer informatie vind je hier.

Persoonlijke gegevens
E-mail: botanicalart@esmeewinkel.nl
Website: www.esmeewinkel.nl

Instagram: www.instagram.com/esmeewinkel
Facebook: www.facebook.com/esmee.winkel.56