Skip to main content

Portfolio’s / Hendrik-Jan Geerars

Klik op beelden voor vergroting

Media
Werkt met pen en penseel bij voorkeur in het medium gekleurde acrylinkt omdat de intensiteit van de kleuren zorgen dat het werk spreekt. Houdt van het vastleggen van structuren in bast en blad en brengt daar een wassing van verdunde inkt overheen.

Werkbeschrijving
Opleiding MO-A en B handvaardigheid aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en was werkzaam als docent aan de opleiding SPH en zijn rechtsvoorgangers en aan de Opleiding Ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam.

Een jaar keramiek studeren aan de Tamagawa Gakuen in Machida Tokyo(1978) heeft mijn blik op handwerk en kunstnijverheid, maar ook de natuurbeleving sterk beïnvloed.

“Ik verwonder me over de schoonheid van de natuur en door het tekenen geef ik aan die verwondering vorm”
Het is mijn uitdaging om met alles wat ik aan techniek en vormgeving geleerd heb in het correct weergeven van botanische onderwerpen andere materialen en technieken op te pakken. Dat doe ik in gekleurde inkt, maar ik wil ook op zoek gaan naar vernieuwing in vormgeving van onderwerpen.

Onderscheidingen
Ere certificaat van de VBKN 2021 voor Originaliteit in gebruik van acrylinkt en compositie in de Citrus aurantium subspec. ‘Bergamia’ op de Algemene Ledententoonstelling in de oranjerie van Kasteel Twickel.

Persoonlijke gegevens
Oudendijk 5
4233 HA Ameide

Mobiel: 06 5139 2545
E-mail: hendrikjan.geerars@gmail.com