Skip to main content

Portfolio’s / Jan van der Kamp

Klik op beelden voor vergroting

Media
Aquarel wordt gebruikt bij het belangrijkste onderdeel van het werkstuk, de bloem. Hiermee is de kleur goed aan te geven. In sommige gevallen worden de overige delen van de plant in grafiet getekend. Waardoor de bloem extra uitgelicht wordt.

Werkbeschrijving
Het leven zonder bloemen en planten is voor Jan ondenkbaar. Als bloemist-winkelier en later als docent bloemschikken en esthetische vorming heeft hij zich goed kunnen ontwikkelen in vorm- en kleurenleer. Letten op kleine details spreekt hem aan.

Voor bloemschikopleidingen heeft hij diverse bloemen- en plantenboeken geschreven. Als laatste het Handboek Bloemschikken (Handbook of Dutch Flower Arranging) met getekende illustraties.

Tekenen heeft altijd zijn aandacht gehad. Leraren esthetische vorming adviseerden al in zijn jeugd om iets met tekenen te gaan doen. En het tekenen zit hem in de genen. In 2004 trok een artikel over botanisch tekenen zijn aandacht. De liefde voor het botanisch tekenen is ontwikkeld door het volgen van de tekenlessen van Anita Walsmit Sachs in de Leidse Hortus.

Persoonlijke gegevens
Hoefijzer 17
7232 DW Warnsveld (gem Zutphen)

Email: jan.vanderkamp@xs4all.nl
Website: www.janvanderkamp.eu