Skip to main content

Portfolio’s / Janneke Brinkman-Salentijn

Klik op beelden voor vergroting

Media
Aquarel

Werkbeschrijving
Janneke Brinkman-Salentijn (1948-) groeide op als pioniersdochter in de Noordoostpolder. Vader was plantenkundig ingenieur en moeder bracht haar belangstelling voor kleur en vorm van boeketten bij.

Haar oog voor detail en compositie in flora en fauna ontwikkelde zij aan de snij- en ontleedtafels tijdens haar studie biologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze gaf les in biologie en voedingsleer op een middelbare school en daarna volgde zij jarenlang teken- en aquarel lessen bij Ars Aemula Naturae in Leiden. Vele cursussen in binnen- en buitenland volgden. Solo en in groepsverband met collega-leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland nam zij daar ook deel aan talrijke exposities.

Haar jarenlange columns in vrouwenweekblad MARGRIET en voor Omroep MAX zijn veelgelezen. Haar grootste bekendheid ontleend zij aan haar illustraties op een grote reeks consumentenartikelen, zoals agenda’s en kalenders, wenskaarten, bed- en keukentextiel, puzzels, serviezen etc. Voor studie van schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur is zij vaak in de Leidse Hortus Botanicus vlakbij haar huis BOTANIA te vinden. 

Persoonlijke gegevens
Website: www.jannekebrinkmansalentijn.nl