Skip to main content

Portfolio’s / Marionne van de Klashorst

Klik op beelden voor vergroting

Media
Aquarel, kleurpotlood, grafietpotlood en pen & inkt. Alle media zijn even boeiend en hebben zo hun eigen bijzondere eigenschappen en toepassingen. Het onderwerp en de benodigde techniek en gedetailleerdheid zijn vaak doorslaggevend voor de keuze voor een medium.

Werkbeschrijving
Bij het natuurgetrouw tekenen en schilderen van planten is het voor mij (als bioloog en tekenaar) belangrijk dat de plant (of een onderdeel daarvan) zich op papier zo veel mogelijk toont zoals de plant in zijn habitat (natuur of tuin) voorkomt. Niet alleen wetenschappelijk kloppend, zodat je de soort kunt herkennen, maar als het ware ‘levend’ en ecologisch kloppend. Dus ontluikend, hangend, kruipend of juist rechtop, in bloei, met vruchten beladen of afstervend. Als tekenaar probeer ik daar uitdrukking aan te geven met de keuze van het medium, compositie, kleur en contrast.

Ik geef met veel plezier cursussen en workshops in het botanisch tekenen en schilderen. Je leert in de cursussen alle aspecten die van belang zijn bij het botanisch tekenen en schilderen. Het maken van een goede tekening, een beetje botanie, over toonwaarden, potloodtechniek, fijn aquarelleren en kleurgebruik. Kijk voor het actuele aanbod op mijn website.

Persoonlijke gegevens
Braamkamp 193
7206HJ Zutphen

Mobiel: 06 5272 3770
E-mail: info@marionnevandeklashorst.nl
Website: www.marionnevandeklashorst.nl