Skip to main content

Portfolio’s / Stefanie Ottens

Klik op beelden voor vergroting

Media
Aquarel en potlood

Werkbeschrijving
Al sinds mijn jeugd ben ik aan het tekenen en schilderen, een opleiding aan Kunstacademie Minerva in Groningen volgde. Na een carrière in de museumwereld en het opzetten van een eigen bedrijf ben ik mij in de latere jaren steeds meer gaan richten op het schilderen van planten en bloemen. Daarnaast maak ik tevens vrij werk waarin de plantenwereld een vast onderdeel is. Wat mij motiveert is mijn fascinatie voor de wonderen van de natuur en het escapistisch verlangen naar een andere wereld. In mijn botanische illustraties streef ik juist naar een accurate en realistische representatie.

In de zomer van 2021 volgde ik voor het eerst een cursus Botanisch tekenen bij Anita Walsmit Sachs, in de Hortus te Leiden. Ik was meteen verkocht en ging voortvarend te werk met het maken van nog meer botanische tekeningen. Vooral gekke, bijzondere en exotische planten spreken mij aan, al kan ik mij ook verwonderen over het madeliefje tussen het gras of het vrolijk bloeiende fluitenkruid.

Inmiddels heb ik aan meerdere exposities in het binnen en buitenland mee mogen doen en diverse tekeningen en schilderij in opdracht mogen maken.

Lidmaatschap
Werkend lid Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland.
Fellow Member Society of Botanical Artists (UK).
Amercian Society of Botanical Artists, International Member.

Persoonlijke gegevens
Veendam

E-mail: stefanieottens@gmail.com
Website: www.stefanieottens.nl